werkwijze

Voorbereiding
We bespreken ter plaatse of in het atelier eerst wat je precies wil uitdrukken in jouw beeld. We oefenen ook even de gewenste pose van de handen of andere lichaamsdelen.

Het maken van de mal
Vervolgens wordt er in het atelier een levensechte mal gemaakt van het gekozen lichaamsdeel. Hiervoor wordt eerst een mal/afdruk gemaakt met een huidvriendelijke en hypoallergene gel (bevat ook geen latex) op basis van algen. In deze mal worden alle lichaamsdetails in de mal overgenomen. Deze techniek wordt bodycasting, ook wel life casting genoemd. Het algenmengsel is voor iedereen geschikt. Deze gel voelt zacht aan en neemt na een aantal minuten de unieke detaillering over waarna het zich tot een rubberachtige substantie vormt. 
Ook juwelen kunnen zonder problemen mee worden afgedrukt in de mal.
Het maken van de mal is absoluut niet pijnlijk of ongemakkelijk. Het is integendeel een fijne ervaring en duurt maar enkele minuten.  Zodra de vloeibare gel hard is geworden, liggen jouw lichaamsdetails vast en kan de mal verwijderd worden.
Bij het maken van een verticale mal, zoals voor een beeld van een of meerdere handen, worden de lichaamsdelen gedoopt in een grote pot alginaat en moeten deze enkele minuten stil worden gehouden.
Bij het maken van een horizontale mal, zoals voor een beeld van vele handen samen of een gezicht of torso, wordt de alginaatvloeistof met een spatel over de handen/het lichaam verspreid. Daarna volgt een steunkap van gips over de alginaat zodat de mal stevig blijft bij het verwijderen. 

Het gieten en afwerken van het beeld
Nadat de mal gedroogd is (dit duurt enkele minuten) wordt deze verwijderd. Jouw werk zit er nu op. In het atelier wordt met de mal vervolgens een beeld gegoten in kunsthars, porselein, gietsteen, beton of keramiek. Het beeld kan nu gaan uitharden. Elk materiaal heeft een andere look en andere eigenschappen (robuustheid tegen krassen en stoten, voor binnen of buiten gebruik, …). We bespreken de verschillende materialen zodat je kan kiezen welk materiaal je verkiest voor jouw beeld. 
Na uitharding is het beeld klaar om verder afgewerkt te worden. Elk beeld is uniek en wordt afgewerkt naar jouw wens: naturel, verguld, brons, kopertint, verzilverd-zwart, in een opvallende kleur, klassiek wit, glanzend of mat, ruw of gedetailleerd, verweerd, of verroest. Indien je wil kunnen kleine oneffenheden van de huid ook verzacht of geretoucheerd worden.

Boetseren van het beeld naar model
Wanneer je een meer abstract beeld wil waar één of meerdere gezichten in zijn verwerkt, dan wordt er nadat een mal werd genomen, eerst een beeld geboetseerd in klei. Als model gebruik ik daarvoor de genomen mal van de gezichten. Vervolgens wordt van het klei-beeld een verloren mal gegoten in gips. Tenslotte wordt het uiteindelijke beeld in kunsthars of cement gegoten in de verloren mal.  
Het beeld kan nu gaan uitharden.
Na uitharding is het beeld klaar om verder afgewerkt te worden naar jouw persoonlijke wensen. Elk beeld is uniek en wordt afgewerkt naar keuze: naturel, verguld, brons, kopertint, verzilverd-zwart, in een opvallende kleur, klassiek wit, glanzend of mat, ruw of gedetailleerd, verweerd, of verroest.