Over Muriel

Hoi, ik ben Muriel. Mama van 4 en partner van Johan. Ik hou van de natuur, van levenslust, van een ‘hoekske af’ en vurig enthousiasme. Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt als onderzoeker en beleidsexpert wildlife epidemiologie, en daarnaast hou ik van creëren, van werken met handen en hart.
Ik volgde opleidingen in beeldhouwkunst, bodycasting, houtgraveerkunst, letterbeeldhouwen, carving met kettingzaag, schildertechnieken, lassen en zilveren sieraden.
Maar omdat je niet alles krijgt gepropt in één leven, bleef dat creëren lange tijd beperkt tot een passionele en deugddoende hobby.
Maar alles evolueert en corona gaf me een zetje: in 2020 waagde ik de sprong en startte ik Atelier Mirte op. Eindelijk! Een atelier voor en door en samen met Mirte, mijn overleden dochter, waar ik beelden voor anderen kan maken.
Beelden die deugd doen, die levenskracht verbeelden, die herinneringen vastleggen, die liefde, passie en verbondenheid in beeld brengen, die het afscheid wat kunnen verzachten. Daar warmt m’n hart van op. Je bent dus heel welkom!

muriel
muriel beeld hoofd
Muriel lassen 3
muriel carving