Over Muriel

Zolang ik me herinner hou ik van creeëren. Ik volgde opleidingen in beeldenhouwkunst, bodycasting, graveerkunst in hout, letterbeeldhouwen, carving met kettingzaag, schildertechnieken, lassen, maken van zilveren sieraden.

Atelier Mirte is ontstaan uit een verlangen naar een deugddoend aandenken bij afscheid. Een beeld om je hart te verwarmen bij het afscheid van een geliefde, afscheid van een levensfase, afscheid van een ongeschonden lichaam. Ook wanneer het leven zacht is en afscheid nog veraf, is het fijn om levenskracht en verbondenheid in een beeld vast te leggen.

Elk beeld wordt op maat gemaakt en is uniek. 

Sinds de dood van mijn dochter Mirte weet ik hoe waardevol elk aandenken aan een geliefde is. In het leven doen en delen we zoveel moois met onze handen en lijf, we gaan hand in hand, strelen, helpen, koesteren, omhelzen, verzorgen, creëren, ontdekken, maken muziek, dansen, ondersteunen, … Elke levenslijn, elk litteken, onze rimpels, ze zijn een afdruk van ons leven. Een aandenken daaraan geeft steun en houdt herinneringen warm. Het doet me deugd dat ik anderen kan helpen met een mooi aandenken aan een geliefde of met het in beeld brengen van levenskracht.

Muriel Vervaeke

muriel
muriel beeld hoofd
Muriel lassen 3
muriel carving