hemelsblauw adem ik jou

Leven en dood horen bij mekaar, maar we staan vaak pas stil bij de dood wanneer het sterven heel dichtbij komt.

Wanneer de dood onherroepelijk komt is een beeld als aandenken aan een geliefde en jullie verbondenheid verwarmend.

We leven niet alleen, we leven hand in hand met anderen. Wanneer de dood onherroepelijk komt is het deugddoend om een tastbare herinnering te hebben, bijvoorbeeld van jullie handen samen: verstrengelde handen, geopende handen, strijdbare vuisten, een liefdevolle aanraking, ondersteunende handen, verenigde handen, …

Het beeld wordt gemaakt op basis van een mal van jullie lichamen. Het maken van de mal gebeurt bij voorkeur in het atelier in Hever, maar als jouw gezondheid niet meer goed is, kan de mal ook genomen worden op verplaatsing (thuisadres, zorginstelling, ziekenhuis).

Het is ook mogelijk om een mal te nemen van hand, lippen, of gezicht van een overledene (in mortuarium of thuisopbaring). Met die mal wordt in het atelier een eerste afgietsel (werkbeeld) gemaakt. Daarna wordt ermee een nieuwe mal gemaakt samen met de handen van geliefden. Zo krijg je een beeld met al jullie handen verenigd, ook als de dood iemand plots uit het leven haalt. In het beeld kan as verwerkt worden, of het beeld kan gemaakt worden als urne.

Urnen en afscheid