Handbeelden

We doen en delen zoveel moois met onze handen, we gaan hand in hand, strelen, helpen, koesteren, omhelzen, verzorgen, creëren, ontdekken, maken muziek, dansen, ondersteunen,.… Elke levenslijn, rimpels, littekens, ze zijn een afdruk van ons leven. Al die details zijn zichtbaar in de handbeelden. Een handbeeld is een tof cadeau voor jezelf of voor een dierbare. Een gezinsbeeld, een beeld van de handen van jouw (groot)ouders, een beeld van een huwelijkspaar als originaal huwelijkskado, een beeld van de handen van een boreling samen met de beschermende handen van mama en papa, en nog zoveel meer.

Een handbeeld kan ook gemaakt worden als wandlamp, bureaulamp of stalamp. Of je kan het gebruiken om juweeltjes aan te hangen, handige sleutel- of brillenverzamelplek, kapstok, …

Aanpak
Er wordt een levensecht beeld gemaakt van het lichaam. Hiervoor wordt eerst een mal/afdruk gemaakt met een hypo-allergeen algenmengsel. Deze techniek is bodycasting, ook wel lifecasting genoemd. Daarna wordt op basis van die mal/afdruk een beeld gemaakt op ware grootte. Door het toepassen van bodycasting wordt een uniek beeld vervaardigd waarin rimpels, littekens en alle andere lichaamsdetails in 3D en op ware grootte worden vastgelegd. Ook sieraden en andere dierbare objecten kunnen worden vastgelegd in het beeld. Het beeld kan gemaakt worden in kunsthars, porselein, gietsteen, beton of keramiek. Het wordt afgewerkt naar keuze: verguld, brons, kopertint, verzilverd-zwart, klassiek wit, een gekozen kleur, glanzend of mat, ruw of gedetailleerd, glad of verweerd, verroest.

Prijsindicatie
De prijs van een beeld hangt af van hoeveel handen er in het beeld worden verwerkt, van het materiaal waarin het beeld wordt gemaakt en van de afwerking van het beeld. Daarnaast kan een beeld bevestigd worden aan muur of plafond, of kan het geplaatst worden op een meubel of op de grond al dan niet met een sokkel in strak metaal, organisch hout of robuuste natuursteen. Er kan ook as worden ingewerkt in het beeld. Misschien wil je graag een beeld waarbij de afdruk niet in het atelier maar op een andere locatie wordt gemaakt, zoals bij jouw thuis, op een feestje, of in het ziekenhuis/zorginstelling, dat kan ook. En wie weet wil je jouw beeld verwerkt hebben in een gezellige of stoere lamp? Of in een gezellig sfeerlicht voor naast het bed? Of heb je graag een groter beeldhouwwerk waarin een handbeeld in verwerkt is? De prijs van een beeld wordt mee bepald door de uitvoering en jouw wensen. Bij de foto’s staat een prijsindicatie zodat je een idee krijgt van de grootte orde van de kostprijs. Je kan via mail een concrete prijs vragen voor jouw gewenst beeld..

Bodycast handen gezin
prijs vanaf 395€
Bodycast handen afscheid 3
prijs vanaf 250€
Bodycast verlichting
prijs vanaf 150€
bodycast handen grootouders 6
prijs vanaf 195€
Bodycast handen afscheid 2
prijs vanaf 250€
Bodycast handen gezin
prijs vanaf 350€
test opladen hand
prijs vanaf 195€
bodycast hand oma Johan
prijs vanaf 195€